Els pagesos espanyols i francesos tallen junts la frontera / Los agricultores españoles y franceses cierran juntos la frontera

Contra l’Europa estatista que fa inviable el nostre camp, a causa del règim burocràtic «ecològic», dels acords de lliure comerç desiguals, i dels costos energètics inflats pels impostos

En español, a continuación.

LA JONQUERA.— Es tracta d’una protesta sense precedents. Els pagesos han tallat aquest dilluns 3 de juny els passos fronterers entre Espanya i França, durant unes concentracions fetes a ambdues bandes de la frontera i de forma coordinada entre agricultors francesos i espanyols.

Des d’Irun fins a la Jonquera, passant per Canfranc, Sallent de Gállego, la Seu d’Urgell, Puigcerdà i el Coll d’Ares… A banda i banda de la frontera, els pagesos de diferents països comparteixen les mateixes reivindicacions.

En efecte, el camp europeu reclama als eco-buròcrates de Brussel·les contra la seva política agrària (PAC), la qual fa inviable l’agricultura autòctona ja que la sotmet al nou  i costós model europeu de règims «ecològics» però, alhora, estableix acords de lliure comerç en desigualtat de condicions amb tercers països, extracomunitaris, els quals no es sotmeten a aquell règim «ecològic».

Això empitjora la seguretat alimentària dels consumidors europeus, perquè provoca l’entrada al mercat europeu d’aliments agrícoles que no s’han sotmès als controls ni als requisits de la normativa europea. I alhora arruïna els pagesos europeus, que pateixen uns costos de producció derivats del règim europeu i, també, uns costos de l’energia inflats pels impostos. Aquests dos costos no els han d’afrontar els productors extracomunitaris.

Les protestes d’avui són la continuació de les iniciades el febrer proppassat, i ara tenen lloc en plena campanya de les «eleccions» europees, on s’hi presenta la candidatura Soberanía Alimentaria Española al costat a d’altres candidatures similars a varius països europeus.

Però, sobretot, les protestes d’avui representen l’agonia de la forma natural i original del viure humà que es resisteix a morir engolit per l’home artificial de la modernitat.

AGÈNCIA FARO / Círcol Tradicionalista Ramon Parés y Vilasau (Barcelona)

 

* * *

En español:

Los agricultores españoles y franceses cierran juntos la frontera

Contra la Europa estatista que hace inviable nuestro campo, a causa del régimen burocrático «ecológico», de los acuerdos de libre comercio desiguales, y de los costes energéticos inflados por los impuestos.

 

LA JUNQUERA. Se trata de una protesta sin precedentes. Los agricultores han cerrado este lunes 3 de junio los pasos fronterizos entre España y Francia, durante unas protestas realizadas a ambos lados de la frontera y de forma coordinada entre agricultores franceses y españoles.

Desde Irún hasta la Junquera, pasando por Canfranc, Sallent de Gállego, la Seo de Urgel, Puigcerdá y el Puerto de Ares… En ambos lados de la frontera, los agricultores de diferentes países comparten las mismas reivindicaciones.

En efecto, el campo europeo protesta contra los eco-burócratas de Bruselas por su política agraria (PAC), la cual hace inviable la agricultura autóctona pues la somete al nuevo y costoso modelo europeo de regímenes «ecológicos» pero, al mismo tiempo, establece acuerdos de libre comercio en desigualdad de condiciones con terceros países, extracomunitarios, los cuales no se someten a aquel régimen «ecológico».

Esto perjudica la seguridad alimentaria de los consumidores europeos, porque provoca la entrada en el mercado europeo de alimentos agrícolas que no se han sometido a los controles ni a los requisitos de la normativa europea. Y, al mismo tiempo, arruina a los agricultores europeos quienes sufren unos costes de producción derivados del régimen europeo y, también, unos costes de la energía inflados por los impuestos. Costes, ambos, que no tienen que afrontar los productores extracomunitarios.

Las protestas de hoy son la continuación de las iniciadas en febrero pasado, y ahora tienen lugar en plena campaña de las «elecciones» europeas a las que se presenta la candidatura Soberanía Alimentaria Española junto con otras candidaturas similares de varios países europeos.

Pero, sobre todo, las protestas de hoy representan la agonía de la forma natural y original del vivir humano que se resiste a morir engullido por el hombre artificial de la modernidad.

AGENCIA FARO / Círculo Tradicionalista Ramón Parés y Vilasau (Barcelona)

Deje el primer comentario

Dejar una respuesta